Nah.. jóvan… fussunk neki még egyszer. (Nagyon köszi a sok-sok pozitív visszajelzést, a biztatást. Csak vicc volt, hogy abba hagyom. De nem is pedig.)

Rengeteg minden történt azóta. Megpróbálom egy mondatban összefoglalni:

… Amikor már 4 hete csöpögött (később már határozottan folyt) a víz a konyha plafonjából, megállapodtunk a többiekkel, hogy jóvan, most már akkor nem kellene fizetni, hiszen amíg csak nekünk probléma addig nem lesz ez soha elintézve és akkor eljött a pénzbeszedő vasárnap mint rendesen, jöttek is a maffia fiúk mint rendesen, és akkor mindenki adjon pénzt mint rendesen, akkor odaálltunk mindannyian, és bátran az előzetes terveknek megfelelően betojtunk a személyes kontaktus láttán:D , de akkor én kitörtem a nyúlból mint a legkisebb ugrifüles Don Quiote, és mint a két Holovác aki ugye semmitől sem fél, megragadva az alkalmat magamra vállaltam a piszkos munkát mint rendesen, és közöltem a tényeket a maffiával okosan, aminek az lett az eredménye, hogy akkor aki nem fizet, el lehet tolni a biciklit, tehát ki lettünk rakva rendesen mindahányan, bár akkor még azt hittük, hogy van néhány napunk új lakást keresni és az, hogy mégsincs, az csak másnap –hétfőn- dél körül derült ki, amikor visszajöttek a maffia fiúk (köszönjünk KŐRÖSI FERENC és  MIKLÓS  „uraknak”) amikor mindenki dolgozott és a véletlenül szabadnapos Lacival és Erikával közölték az ultimátumukat: aki nem fizet, az estig takarodjon a lakásból… nos… riadólánc mindenki a fedélzetre, honnan lesz estig lakásunk, hahóhahó, hogyan tovább, mert a Hyde parkban még naon-naon hideg a bokrok alja, ls szerintem a Green park sem különb, nade semmi vész, Erika és Laci rendkívüli ügyességgel néhány óra alatt szerez másik lakást, este lehet költözni frissen fiatalosan a ledolgozott munkanap után perszehogy, de én mégsem ezt az opciót választottam, hiszen nekem még ott van a 2 hét depositom, és eddig is fizettem rendesen, nem rakhatnak ki csak így, tehát egy nagy lószaft, nem megyek én sehova egyenlőre… más tervem van; Erika+ Laci+ Marika+ Vivi+ Saci este el, Karcsi és Tünde átköltözik átmenetileg Anitáék közeli házába, mi Renátával maradunk a félig elsüllyedt hajón (amire mellékesen én vágtam az egyik léket :D), de nem baj, közben happy birthday for me, csak úgy mellékesen, mert ki ér  rá ilyen hülyeségekre ilyen válsághelyzetben; aznap este még van víz, van fűtés és áram is, nem úgy, mint a következő napokban, amikor elkezdik mégiscsak megszerelni a córeszt, ami azzal jár, hogy elzárják a vizet (szerencsére Reninek volt annyi esze, hogy vett néhány csupornyit az utolsó pillanatban a csapból) és valamilyen érdekes összefüggés okán ezzel egyidőben megszűnik az internet –kapcsolat is, de sebaj, nézd a jó oldalát: több zenét hallgatunk a gépemről… naésakkorutána a vidám napok telnek csak telnek, eljő a csütörtök, amikor offos vagyok, fel tehát a kerekperec: irány lakásnézni, van rá egy bő zsíros 1 egész napom, hogy egy olyat találjak, ami

-         azonnal költözhető

-         metróközeli, max 3-mas zónáig megyek

-         80 fontnál nem drágább

-         Singli szoba

-         Ahol nincs patkány

-         Egér

-         Csótány

-         Nem laknak ezren a lakásban

-         És van mosógép amit lehet használni

-         És van internet

-         Viszonylag tiszta

na.. könnyű lesz :D de ugye a fekete lovag mindig győz, tehát a kritériumok 80 % -a teljesülni látszik, bele is vágok egybe, leperkálom a 4x80 fontot (2 hét depo+2 hét rent) nos… Brixton környéke az új hazám, klassz, csótány van, internet nincs (jobb lett volna fordítva, de  valami szarnak azért mindig kell lenni) (erről jut eszembe:”…ha úgy érzed, hogy kicsit jobban mennek a dolgaid, akkor biztosan elsiklottál valami felett”…) nos, költözés péntek éjjel munka után, kocsival mint az urak: elhoz a driver potom 35 fontért, sebaj, itt vagyok… de hol a megbeszélt ágy(????) há’ mégjóhogypersze, nincsen sehol, a szoba tök üres, egyetlen szék van benne, tehát szépen megágyazok a padlón a paplanommal, és szépen felöltözök, hogy azért mégis, majd reggel kipihenve megyek a dolgozóba ismét, de oda se neki, legalább a gerincem kiegyenesedett a keményen… és eljő a szombat este, a munka utáni meglepi: lesz –e ágyam ma este (???) LETT!!! az ágy gyönyörű, kétszemélyes, igazi matrac meg minden, jöhet az alvás mostmár télleg, és azóta már internetem is van… hiába, na netfüggő vagyok, muszáj volt előfizetnem egy kafára, havi 33 font valami 5 font biztosítással együtt amit nem emlékszem, hogy kértem volna, de mire aláírtam a szerződést már ott figyelt a 28 font előfizetési díj mellett, de mindegy is, kicsire nem adunk, nagy meg nem számít, mert aki ilyen jól keres mint én, az ugye brámit megengedhet magának (a brámi, az olyasmi mint az arármi) tehát már netem is van, szép az élet.

Folyt.köv. ;)

ja... majdnem elfelejtettem: Valentin nap van! :P Happy Valentine day for everybody!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aivilo.blog.hu/api/trackback/id/tr651759003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mártimama 2010.02.16. 13:10:57

Drága Olikám, örülök, hogy sikerült megoldanod a lakhatóság kérdését, és hogy folytatod a Blogodat. Utólag boldog szülinapot kívánok.M.mama (és köszönöm a jókívánságaidat) :O)

2010.02.16. 13:49:46

Annyira belelkesültem azon, hogy újra kezdted, hogy még be is regisztráltam. Remélem, értékeled. Bíztam benne, hogy idővel lejössz a szerről és észhez térsz. Minden nap néztem az oldalt, remélem most már kipihented magad annyira, hogy nem hagysz ki napokat. :-)

Tsobi · http://tsobi.blog.hu 2010.02.18. 01:09:27

Isten éltessen utólag is! Örülök, hogy folytatod :)))
süti beállítások módosítása